Van Verleden tot Heden

leenman1950De huidige organisatie Metselbedrijf Leenman BV kent een rijke historie en is voortgekomen uit Gebr. Leenman dat op 6 januari 1964 door de heer J. Leenman, samen met zijn broer P. Leenman is opgericht. Aan de Parallelweg 79 te Hardinxveld-Giessendam was een kleine opslag en het kantoor aan huis. Beide ondernemers waren actief in het ommetselen van de fortbungalows. Door hun innovatieve- en inspirerende aanpak groeide de organisatie snel en werden omvangrijkere werken aangenomen voor meerdere bekende opdrachtgevers.

In 1971 werd een NV opgericht wat enkele jaren later werd omgezet naar een BV onder de naam Aannemingsbedrijf Leenman BV. In 1974 hebben beide broers hun eigen specialisatie gekozen. De heer J. Leenman is doorgegaan met Aannemingsbedrijf Leenman BV en leidde het bedrijf in afgeslankte vorm door de moeilijke crisisjaren rond 1980 heen.

leenman3Hij werd hierin bijgestaan door zijn zoon Henk Leenman, die vanaf 1989 de eerste aandelen heeft overgenomen en tot april 2013 enig bestuurder was. Mede door deze relatie met u, was Leenman BV bijna 50 jaar voor velen ‘de specialist’ in het uitvoeren van metsel-, lijm-, steiger- en voegwerken. De organisatie is in deze achterliggende periode gegroeid in expertise, professionaliteit en mankracht.

In april 2013 heeft de organisatie een ingrijpende verandering ondergaan om de organisatie klaar te maken voor de toekomst. Er werd geen andere keuze gezien dan het faillissement aan te vragen en de mogelijkheid aan te grijpen om opnieuw te beginnen. Hierbij werd het uitgangspunt gerealiseerd dat alle crediteuren in dit faillissement volledig zijn betaald en alle werken netjes zijn afgerond.

leenman2Vanaf 1 mei 2013 heeft de organisatie, met succes een doorstart gerealiseerd en haar activiteiten voortgezet in de nieuwe organisatie: Metselbedrijf Leenman BV. Dingeman Leenman is aan de directie toegevoegd. Hij zet samen met zijn vader Henk Leenman graag de goede relatie met u voort. Daarmee staat grote kennis en ervaring u ter beschikking van drie generaties kwalitatief uitstekend metselwerk,

Metselbedrijf Leenman BV is klaar voor de toekomst en ziet er naar uit om, vanuit de vertrouwde identiteit, kennis, kunde en betrouwbaarheid, samen met u de uitdaging waar te maken om het ‘vertrouwd bouwen’ voort te zetten. Alles op de wijze die u al 50 jaar van ons bent gewend.